Top

Potje Geluk

Vanaf dag één heb ik met Potje Geluk een duidelijke missie voor ogen: ik wil zoveel mogelijk positiviteit verspreiden in de vorm van Potjes Geluk. Dat is waar Potje Geluk voor staat en wat ik met het merk wil uitdragen. Wat ik heel bijzonder vind en niet in de eerste week sinds de lancering had verwacht, is dat zoveel mensen die missie met mij delen. De webshop potjegeluk.com is pas vier dagen live en ik heb al zoveel mooie, persoonlijke kaartjes voor mensen mogen schrijven die per post met de Potjes Geluk worden verstuurd. Die verhalen zijn te bijzonder om niet in een blog te delen.

Potje Geluk is live!

First things first: Potje Geluk is live! De afgelopen dagen waren één grote rollercoaster waarin ik de laatste hand legde aan de webshop, precies tot het moment dat deze officieel werd gelanceerd. Mijn uiterlijke deadline was 1 augustus, dus op 31 juli was het zo ver en ging de webshop live. Omdat ik vind dat je alles in het leven moet vieren (en zelf de slingers moet ophangen) had ik de afgelopen week een lanceertour georganiseerd. Ik stond onverwachts bij familie en vrienden op de stoep en overhandigde hen als eerste een Potje Geluk met een handgeschreven kaartje. De reacties waren te gek! Maar ook na de officiële lancering word ik overspoeld met toffe reacties van zowel bekenden als onbekende mensen. Heb jij een reactie achtergelaten of heb je al een Potje Geluk besteld? Dan wil ik bij deze enorm bedanken en laten weten dat je mijn dag hebt gemaakt!

Persoonlijk vind ik het nog best een onwerkelijk idee dat de Potjes Geluk, die tot afgelopen week alleen nog maar bij mij thuis stonden, nu ook bij onbekende mensen in huis staan. Maar het is natuurlijk vooral geweldig dat we nu samen zoveel positiviteit met anderen kunnen delen!

Persoonlijke verhalen

Nu de Potjes Geluk online besteld worden lees ik ook de persoonlijke verhalen van de mensen die een Potje Geluk aan iemand cadeau geven. In vier dagen tijd heb ik al heel persoonlijke, lieve boodschappen op de kaartjes mogen schrijven. Iemand wenst haar beste vriendin bijvoorbeeld succes in de overstap naar haar nieuwe baan en een jong stel krijgt een Potje Geluk omdat zij voor het eerst gaan samenwonen.

Er zat ook een hele korte, maar krachtige boodschap bij van een man die zijn vrouw en tevens kersverse moeder een Potje Geluk cadeau geeft met de boodschap: ”Jullie doen het geweldig! X papa”. Hoe tof is het als je als zwangere vrouw of kersverse moeder verrast wordt met een Potje Geluk en deze fantastische handgeschreven boodschap?! Ik heb zelf geen kinderen, maar ik kan me voorstellen dat je je als moeder hierdoor enorm gezien en gewaardeerd voelt. Mijn hart maakt al een sprongetje bij het schrijven van dit persoonlijke kaartje.

Ik schreef ook een kaartje voor een zus die als alleenstaande moeder na veel tegenslagen en meerdere verhuizingen kortgeleden gesetteld is in haar nieuwe huis. Haar zus schrijft onder meer: ”Je bent een fantastische moeder en je mag trots zijn op jezelf!”. Dat mensen elkaar met een Potje Geluk en deze woorden een hart onder de riem steken maakt mij een ontzettend blij mens.

Een allerlaatste reis

Er is nog een heel bijzonder verhaal. Deze zag ik in de eerste vier dagen sinds de lancering van de webshop nog niet aankomen, maar vind ik ongelofelijk mooi. Iemand stuurt een Potje Geluk aan een ernstig zieke vrouw die heel binnenkort komt te overlijden. ”Ik bewonder je kracht en positiviteit en wens je ontzettend veel sterkte en geluk bij het maken van je allerlaatste reis”. Een ongelofelijk mooie boodschap waardoor ik wel even moest slikken. Dit sluit wel precies aan bij de missie van Potje Geluk:

”Potje Geluk gaat niet over ‘geluk hebben’, maar over hoe je omgaat met wat er in je leven gebeurt en om ondanks, of dankzij die omstandigheden het positieve ervan in te zien, geluk te ervaren en dat gevoel met anderen te delen.”

Ik hoop dat deze verhalen jou inspireren om ook iets positiefs met een ander te delen. Heb jij een bijzonder verhaal, of ken jij iemand die een shout-out via Potje Geluk verdient? Stuur dan een mailtje naar hello@potjegeluk.com, dan neem ik heel graag contact met je op voor een volgende blog.